lauantai 27. huhtikuuta 2019

Petotestikokemuksia, osa 1 Cara & Outi

Cara eli Flyblackangel Fast And Fighter sekä omistajansa Outi Hokkanen.


Flyblackangel Fast And Fighter eli tutummin ”Cara” on noin 1,5 vuotias cane corso narttu Mikkelistä. Cara on käynyt useita kertoja petotesteissä, yhteensä seitsemän kertaa, käyden läpi kaikki pedot jopa useampaankin kertaan. Monet testeissä käyneet ovatkin nähneet tämän hurjimusneidon vauhdissa. Nyt Mikkelin testissä Cara oli toista kertaa susitestissä. Petotestit ovat olleet Caran elämässä jokseenkin merkittävässä roolissa.

Omistajansa Outi Hokkanen kertoo, että alunperin he päätyivät Caran kanssa petotestiin siksi, että omistaja oli koiransa kanssa pienessä pattitilanteessa. Outin mukaan oli välillä hieman epäselvää onko koira rohkea vaiko arka ja millä tavoin koiran kanssa tulisi edetä jatkossa. Testit ovat kertoneet koirasta paljon ja auttaneet sen kanssa arkielämässä. On selvinnyt paljon muutakin kuin vain miten koira reagoi petoihin. 
 
Nykyään Cara on yleisön keskuudessa rauhallinen ja tasapainoinen, jopa hakeutuu ystävälliseen kontaktiin ihmisten kanssa.


Caralla on myös oikea petokohtaaminen ilveksen kanssa. Pihapiirin tuntumaan pellolle tuli ilves, jonka Cara karkoitti tehokkaasti pois. Ilves  oli sitkeä sissi ja kuitenkin tuli jonkin ajan kuluttua uudelleen - ja Cara hoiti tehtävänsä toistamiseen  eikä ilvestä enää sen koommin ole näkynyt.

Cara on saanut petotesteistä Outin mukaan hurjan paljon itseluottamusta ja se onkin hyvin tärkeä asia nuorelle koiralle. Tärkein syy tulla testeihin on se, että omistajan mukaan Cara nauttii suunnattoman paljon – ja tämän kyllä voi kuka tahansa todeta. Koiran käytöksessä on myös tapahtunut suuren suuri positiivinen muutos lähtötilanteeseen nähden. Ennen koira oli vieraille aggressiivinen eikä halunnut oikein olla kontaktissa, mutta nyt Carasta on tullut varsin rento ja se jopa hakeutuu vieraiden ihmisten luokse ystävällisin aikein. Tämä seikka on huomattu selvästi myös Petotestitiimin keskuudessa, Cara on kuin eri koira nykyään. Koira pääsee purkamaan viettejään testissä ja arki koiran kanssa on sujunut omistajan mukaan jo aivan ensimmäisen petotestin jälkeen paljon mukavammin. Samasta pentueesta on testattu myös Caran veli, joka on luonteeltaan vähän erilainen kuin Cara. 
Caran omistaja Outi Hokkanen on suositellut petotestejä tuttavapiirissään ja suosittelee lämpimästi testejä kaikille rotuun, ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Petotestit antavat paljon muutakin kuin vain tiedon koiran rohkeudesta karkottaa pedot. Myös Caran kasvattaja on suhtautunut petotesteihin kannustavasti ja Espanjan matkallaan hän on kertonut testeistä myös espanjalaisille ystävilleen.
               Outille ja Caralle kiitos haastattelusta!

  Jatkoa luvassa eli lisää haastatteluja tulossa - pysykää kuulolla ja   tulkaa rohkeasti tutustumaan petotestien jännittävään maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti